Tiramisú
Avui... un postre!
Per fer el tradicional tiramisú de venecia necessitarem...
1/4 got de sucre
12 bescuits tous
xocolata en pols al gust
4/3 got de cafè sol
1,5 ous
0,5 licor, preferiblement amaretto
1 got de nata líquida
5 cullarades de formatge mascarpone
I quan ja ho tenim tot, podem començar per posar la meitat de sucre en la nata muntada, fins que quedi ben compacte (ha d'estar molt freda i a ser possible en un recipient metàlic fred).
Separar les clares i les rovelles dels ous. Montar les clares a punt de neu (millor si posseu unes gotes de llimona o vinagre).
Barrejar lentament amb una cullera el formatge mascarpone i els rovells dels ous, afegint la resta de sucre, es recomenble no utilitzar la batedora.
Quan el formatge i els rovells estiguin molt barregats, afegir-los amb la nata muntada i les clares d'ou a punt de neu, i molt lentament barregar-ho una estona, fins que quedi homogeni.
En el cafè calent dissoldre un terç de xocolata en pols i afegir una mica de licor.
Mullar lleugerament els bescuits en el cafè, cubrint-los uniformement.
Posar una nova capa de bescuits mullats lleugerament a la mescla. Afegir la resta de la mescla sobre la segona capa de bescuits.
Per acabar pots afegir pols de xocolata per sobre del pastís, per que doni un gust més a xocolata.
Deixar resposar al menys 6 hores, encara que es preferible 24 hores.
I per acompanyar aquest postre us recomenem que ho feu amb champagne.
Aprofitant que avui, dia 8 de març, es el dia Internacional de la Dona...
Felicitats a totes les dones!
Bon profit!
Avui... un postre!
Per fer el tradicional tiramisú de venecia necessitarem...
1/4 got de sucre
12 bescuits tous
xocolata en pols al gust
4/3 got de cafè sol
1,5 ous
0,5 licor, preferiblement amaretto
1 got de nata líquida
5 cullarades de formatge mascarpone
I quan ja ho tenim tot, podem començar per posar la meitat de sucre en la nata muntada, fins que quedi ben compacte (ha d'estar molt freda i a ser possible en un recipient metàlic fred).
Separar les clares i les rovelles dels ous. Montar les clares a punt de neu (millor si posseu unes gotes de llimona o vinagre).
Barrejar lentament amb una cullera el formatge mascarpone i els rovells dels ous, afegint la resta de sucre, es recomenble no utilitzar la batedora.
Quan el formatge i els rovells estiguin molt barregats, afegir-los amb la nata muntada i les clares d'ou a punt de neu, i molt lentament barregar-ho una estona, fins que quedi homogeni.
En el cafè calent dissoldre un terç de xocolata en pols i afegir una mica de licor.
Mullar lleugerament els bescuits en el cafè, cubrint-los uniformement.
Posar una nova capa de bescuits mullats lleugerament a la mescla. Afegir la resta de la mescla sobre la segona capa de bescuits.
Per acabar pots afegir pols de xocolata per sobre del pastís, per que doni un gust més a xocolata.
Deixar resposar al menys 6 hores, encara que es preferible 24 hores.
I per acompanyar aquest postre us recomenem que ho feu amb champagne.
Aprofitant que avui, dia 8 de març, es el dia Internacional de la Dona...
Felicitats a totes les dones!
Bon profit!
No hay comentarios:
Publicar un comentario