viernes, 9 de marzo de 2012

BEGUDES DEL MÓN

CAHIPIRIÑA

Famosa beguda del Brasil
Llima (o en defecte d'això llimona)
Cachaça
Sucre (bruna o blanc, segons el gust)
Gel picat

Tallem dues llimes en grillons. Després en un got posem les dues llimes i dues cullerades de sucre per treure'ls tot el suc. Seguidament afegim el gel picat i la cachaça. Per acabar, removem una mica. Finalment, la caipirinha se serveix en el mateix got on ho hem preparat deixant els grillons de llima dins.

SANGRÍA

Famosa beguda espanyola
Gel
Préssecs o pomes (trossejats)
Taronges (en trossets)
Llimones (en trossets)
Sucre
Brandy
Triple sec o Cointreau
Vi negre
Refresc de taronja o suc de taronja


En una gerra  1 1/2L posem glaçons, 2 préssecs trossejats, 1 taronja en rodanxes, 1 llimona en rodanxes, 2 cullerades de sucre, 1 copa de brandy, 1 copa de Cointreau, omplim de taronjada fins a una miqueta més de mitja gerra i l’acabem d’omplir amb el vi negre.

Podem canviar la quantitat dels ingredients segons el nostre gust i també podem substituir el vi negre per rosat o blanc segons el propi gust, i fins i tot substituir-ho per cava.

Si voleu podeu deixar la Sagnia un temps en la nevera perquè el sabor de la fruita es barregi bé amb els altres ingredients, això sí, sense el gel i no més d’una hora ja que la fruita i el color de la Sagnia no seria d’idoni.



DAIQUIRÍ

Famosa beguda cubana
Sucre
Ron blanc
Glaçons
Suc de llimona


En una coctelera s'afegeixen els següents ingredients: Glaçons, una culleradeta de sucre blanca, suc de mitja llimona i 2/3 part de Ron blanc. Una vegada afegits tots els ingredients, agitar bé, colar i servir en copa de còctel prèviament refrescada.


MOJITO

Famosa beguda del Carib
Ron blanc
Aigua amb gas o soda
Glaçons
Llimona espremuda
Sucre blanca
Menta


Picar en un got gran amb ajuda d'un morter, dues cullerades de sucre blanca, mitja llimona espremuda, la menta de 10 a 12 fulles incloent les seves tiges i, finalment, una mica d'aigua amb gas.
Agregar els glaçons juntament amb uns 50 ml (5 cl) de Ron blanc (segons el gust) i remoure.
Afegir l'aigua amb gas. Servir en el mateix got on ho hem elaborat.
Finalment afegim una tija de menta, i ja tenim preparat el nostre Mojito



MARGARITA

Famosa beguda mexicana
Tequila
Triple sec o Cointreau
Suc de Lima o de Limón
Sal


En una coctelera posem tres o quatre glaçons, 2 parts de Tequila, 1 part de Triple Sec i 1 part de suc de Llimona. Seguidament tapem la coctelera i l'agitem fins a notar que fa gebre. Després possem el contingun en una caopa coctel de prèviament vorejada amb llimona i sal, i decorem amb una rodanxa de llimona.

Per vorejar la copa posem sal en un plat pla, impregnem la vora de la copa amb llimona i la col·loquem damunt de la sal perquè s'adhereixi la sal.




No hay comentarios:

Publicar un comentario