jueves, 23 de febrero de 2012

CUINA DE CARNAVAL

Menú de Quaresma

La Quaresma comença el Dimecres de Cendre i acaba el Dijous Sant. La duració de 40 dies es per unes referencies bibliques i que simbolitza que Jesus va viure 40 díes al desert abans de la seva misió pública. També simbolitzen els 40 dies que va durar el diluvi, a més dels 40 anys de la marxa del poble Jueu pel desert i els 400 anys que va durar l'estancia dels jueus en Egipte. La Quaresma té 1 diumenge més, el Diumenge de Rams (sis en total), en les lectures els temes que tracta són la conversió, el pecat, la penitencia i el perdó.
El color associat en aquest període es el lila, associat al dol, la penitencia y el sacrifici a excepció del quart diumenge que s'utilitza el color rosa y el Diumenge de Rams en el que se s'utilitza el color vermell referint-se a la Pasió del Senyor.
Amb motiu d'aquestes dates de Carnaval, us proposem un menú molt típic de la Quaresma.
Primer de tot, uns entrans...
Pa De Blat de moro, Formatge I Herbes
Ingredients:
farina 155 gr.
sucre 1 cullerada
llevat 2 culleradetes
sal 1 cullerada
farina de blat de moro 110 gr.
formatge rallat 60 gr.
herbes aromàtiques 30 gr.
2 ous
sèrum de llet 250 gr.
oli d’oliva 80 ml.

Elaboració
Greixar motlle de pa. Amassar 155 grams de farina de força, el sucre, llevat en pols i la sal. Afegir la farina de blat de moro, 60 grams de formatge rallat i les herbes aromàtiques (anet, julivert, o semblant), 2 ous, sèrum de llet i oli d’oliva. Barrejar bé. Ficar al forn durant uns 45 minuts.

1º plat
Canelons De Bonic

Ingredients
20 canelons:
Un pot de bonic
tomàquet
ceba
pebrot verd
pebrot vermell
beixamel
formatge rallat
sal

Elaboració:
Coem les plaques dels canelons com posa en el paquet. Cuinem la ceba i els pebrots, quan estiguin fets afegim el tomàquet, el bonic i la sal, emplenem els canelons.

Posem en una font i fem la beixamel, la afegim per damunt i el formatge rallat, el que més us agradi.

2º plat
Bacallà
Ingredients:
8 trossos de bacallà
100 g. de pinyons
50 g. de panses
16 prunes de confitades
4 tomàquets madurs
2 cebes
2 porros
2 grans d’all
1 got de vi blanc
1/4 L d’oli d’oliva
Farina surt, pebre i julivert.

Elaboració
I per començar a fer aquest deliciós menjar...

Primer s’haurà de dessalar el bacallà, així que es deixarà 24 hores en remull canviant-li l’aigua 3 vegades com a mínim.

Enfarineu el bacallà després d’haver-ho assecat bé amb un drap. En una cassola al foc amb l’oli ben calent, fregiu el bacallà. Després traieu-ho i reserveu-ho. Peleu i talleu finament les cebes i els porros i fregiu-los en el mateix oli de fregir el bacallà.

Quan tot estigui daurat, s’han d’afegir els grans d’all i el julivert picats, removeu durant una estona i després poseu el tomàquet ben tallat. Deixeu que es cogui lentament fins que el sofregit estigui al seu punt.

En una olla apart, bulliu les panses, els pinyons i les prunes amb un got de vi blanc; deixeu coure lentament, tapat, durant quinze minuts aproximadament.

Finalment, haureu de barrejar tot a la cassola, el bacallà, el sofregit i la fruita seca cuita amb el vi, removeu (amb molta cura perquè el bacallà es trenca) amb una cullera de fusta i poseu-ho al forn escalfat d’abans durant 15 minuts.

Serviu calent, en la mateixa cassola (es recomanable utilitzar cassoles de fang).


Postres
Torrijas
Ingredients:
Pa
Llet
Ous
Sucre
Canyella en pols
Anís

Elaboració
En un plat batre els ous i d’altra banda posar la paella al foc amb oli d’oliva. Mullar les rodanxes de pa primer en la llet i després en l’ou i a continuació fregir-les en l’oli ben calent,un minut per cada costat (sense que es daurin) i passar-les a una font i espolvorejar-les amb sucre barrejat amb canyella.


Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario