Menú de Quaresma
La Quaresma comença el Dimecres de Cendre i acaba el Dijous Sant. La duració de 40 dies es per unes referencies bibliques i que simbolitza que Jesus va viure 40 díes al desert abans de la seva misió pública. També simbolitzen els 40 dies que va durar el diluvi, a més dels 40 anys de la marxa del poble Jueu pel desert i els 400 anys que va durar l'estancia dels jueus en Egipte. La Quaresma té 1 diumenge més, el Diumenge de Rams (sis en total), en les lectures els temes que tracta són la conversió, el pecat, la penitencia i el perdó.
El color associat en aquest període es el lila, associat al dol, la penitencia y el sacrifici a excepció del quart diumenge que s'utilitza el color rosa y el Diumenge de Rams en el que se s'utilitza el color vermell referint-se a la Pasió del Senyor.
Amb motiu d'aquestes dates de Carnaval, us proposem un menú molt típic de la Quaresma.
Primer de tot, uns entrans...
Ingredients
20 canelons:
Un pot de bonic
tomàquet
ceba
pebrot verd
pebrot vermell
beixamel
formatge rallat
sal
Elaboració:
Coem les plaques dels canelons com posa en el paquet. Cuinem la ceba i els pebrots, quan estiguin fets afegim el tomàquet, el bonic i la sal, emplenem els canelons.
Posem en una font i fem la beixamel, la afegim per damunt i el formatge rallat, el que més us agradi.
2º plat
Bacallà
Elaboració
En un plat batre els ous i d’altra banda posar la paella al foc amb oli d’oliva. Mullar les rodanxes de pa primer en la llet i després en l’ou i a continuació fregir-les en l’oli ben calent,un minut per cada costat (sense que es daurin) i passar-les a una font i espolvorejar-les amb sucre barrejat amb canyella.
Bon profit!
La Quaresma comença el Dimecres de Cendre i acaba el Dijous Sant. La duració de 40 dies es per unes referencies bibliques i que simbolitza que Jesus va viure 40 díes al desert abans de la seva misió pública. També simbolitzen els 40 dies que va durar el diluvi, a més dels 40 anys de la marxa del poble Jueu pel desert i els 400 anys que va durar l'estancia dels jueus en Egipte. La Quaresma té 1 diumenge més, el Diumenge de Rams (sis en total), en les lectures els temes que tracta són la conversió, el pecat, la penitencia i el perdó.
El color associat en aquest període es el lila, associat al dol, la penitencia y el sacrifici a excepció del quart diumenge que s'utilitza el color rosa y el Diumenge de Rams en el que se s'utilitza el color vermell referint-se a la Pasió del Senyor.
Amb motiu d'aquestes dates de Carnaval, us proposem un menú molt típic de la Quaresma.
Primer de tot, uns entrans...
Pa De Blat de moro, Formatge I Herbes
Ingredients:
farina 155 gr.
sucre 1 cullerada
llevat 2 culleradetes
Ingredients:
farina 155 gr.
sucre 1 cullerada
llevat 2 culleradetes
sal 1 cullerada
farina de blat de moro 110 gr.
formatge rallat 60 gr.
herbes aromàtiques 30 gr.
2 ous
sèrum de llet 250 gr.
oli d’oliva 80 ml.
Elaboració
Greixar motlle de pa. Amassar 155 grams de farina de força, el sucre, llevat en pols i la sal. Afegir la farina de blat de moro, 60 grams de formatge rallat i les herbes aromàtiques (anet, julivert, o semblant), 2 ous, sèrum de llet i oli d’oliva. Barrejar bé. Ficar al forn durant uns 45 minuts.
1º plat
Canelons De Bonic
farina de blat de moro 110 gr.
formatge rallat 60 gr.
herbes aromàtiques 30 gr.
2 ous
sèrum de llet 250 gr.
oli d’oliva 80 ml.
Elaboració
Greixar motlle de pa. Amassar 155 grams de farina de força, el sucre, llevat en pols i la sal. Afegir la farina de blat de moro, 60 grams de formatge rallat i les herbes aromàtiques (anet, julivert, o semblant), 2 ous, sèrum de llet i oli d’oliva. Barrejar bé. Ficar al forn durant uns 45 minuts.
1º plat
Canelons De Bonic
Ingredients
20 canelons:
Un pot de bonic
tomàquet
ceba
pebrot verd
pebrot vermell
beixamel
formatge rallat
sal
Elaboració:
Coem les plaques dels canelons com posa en el paquet. Cuinem la ceba i els pebrots, quan estiguin fets afegim el tomàquet, el bonic i la sal, emplenem els canelons.
Posem en una font i fem la beixamel, la afegim per damunt i el formatge rallat, el que més us agradi.
2º plat
Bacallà
Ingredients:
8 trossos de bacallà
100 g. de pinyons
50 g. de panses
16 prunes de confitades
4 tomàquets madurs
2 cebes
2 porros
2 grans d’all
1 got de vi blanc
1/4 L d’oli d’oliva
Farina surt, pebre i julivert.
Elaboració
I per començar a fer aquest deliciós menjar...
Primer s’haurà de dessalar el bacallà, així que es deixarà 24 hores en remull canviant-li l’aigua 3 vegades com a mínim.
Enfarineu el bacallà després d’haver-ho assecat bé amb un drap. En una cassola al foc amb l’oli ben calent, fregiu el bacallà. Després traieu-ho i reserveu-ho. Peleu i talleu finament les cebes i els porros i fregiu-los en el mateix oli de fregir el bacallà.
Quan tot estigui daurat, s’han d’afegir els grans d’all i el julivert picats, removeu durant una estona i després poseu el tomàquet ben tallat. Deixeu que es cogui lentament fins que el sofregit estigui al seu punt.
En una olla apart, bulliu les panses, els pinyons i les prunes amb un got de vi blanc; deixeu coure lentament, tapat, durant quinze minuts aproximadament.
Finalment, haureu de barrejar tot a la cassola, el bacallà, el sofregit i la fruita seca cuita amb el vi, removeu (amb molta cura perquè el bacallà es trenca) amb una cullera de fusta i poseu-ho al forn escalfat d’abans durant 15 minuts.
Serviu calent, en la mateixa cassola (es recomanable utilitzar cassoles de fang).
Postres
Torrijas
Ingredients:
Pa
8 trossos de bacallà
100 g. de pinyons
50 g. de panses
16 prunes de confitades
4 tomàquets madurs
2 cebes
2 porros
2 grans d’all
1 got de vi blanc
1/4 L d’oli d’oliva
Farina surt, pebre i julivert.
Elaboració
I per començar a fer aquest deliciós menjar...
Primer s’haurà de dessalar el bacallà, així que es deixarà 24 hores en remull canviant-li l’aigua 3 vegades com a mínim.
Enfarineu el bacallà després d’haver-ho assecat bé amb un drap. En una cassola al foc amb l’oli ben calent, fregiu el bacallà. Després traieu-ho i reserveu-ho. Peleu i talleu finament les cebes i els porros i fregiu-los en el mateix oli de fregir el bacallà.
Quan tot estigui daurat, s’han d’afegir els grans d’all i el julivert picats, removeu durant una estona i després poseu el tomàquet ben tallat. Deixeu que es cogui lentament fins que el sofregit estigui al seu punt.
En una olla apart, bulliu les panses, els pinyons i les prunes amb un got de vi blanc; deixeu coure lentament, tapat, durant quinze minuts aproximadament.
Finalment, haureu de barrejar tot a la cassola, el bacallà, el sofregit i la fruita seca cuita amb el vi, removeu (amb molta cura perquè el bacallà es trenca) amb una cullera de fusta i poseu-ho al forn escalfat d’abans durant 15 minuts.
Serviu calent, en la mateixa cassola (es recomanable utilitzar cassoles de fang).
Postres
Torrijas
Ingredients:
Pa
Elaboració
En un plat batre els ous i d’altra banda posar la paella al foc amb oli d’oliva. Mullar les rodanxes de pa primer en la llet i després en l’ou i a continuació fregir-les en l’oli ben calent,un minut per cada costat (sense que es daurin) i passar-les a una font i espolvorejar-les amb sucre barrejat amb canyella.
Bon profit!
No hay comentarios:
Publicar un comentario